Autobiografie

Lieve Mary,

A Mother’s love is unconditional.
…….En DAT is het!

Ik begin met lezen in de huis/wachtkamer van de Mohskliniek in Zwolle. Ik stop alleen met lezen als ik geroepen word voor behandeling(en) Thuis, bij het herstellen, lees ik verder en ik kan er niet mee stoppen.

W A T een (levens)verhaal!
W A T een (wan)hoop!
W A T een doorzettingsvermogen! (van vele)
W A T een geduld!
W AT een mooie mensen!
W A T een moederliefde!!!!!!!!!!

En vooral, wat een LEF om je zó bloot te geven Mary.

Jij durft, en ik dus ook: Door te zeggen dat ik op een gekke manier heb genoten van je boek. Want hoe bizar is het om te genieten van zo een triest verhaal ?! Misschien komt het omdat ik ondanks alle triestheid met name kracht en liefde heb gevoeld tijdens het lezen.
Liefde tussen moeder en kind. Kracht van jullie allemaal om er ondanks alles het beste van te maken. Daaruit kunnen veel mensen hoop putten en dat heb JIJ voor elkaar gekregen door je zo open te stellen en jullie verhaal op te schrijven.

Dank je wel Mary, dat je mijn, o zo kleine en kortdurende ‘strijd’ op de operatietafel bij dokter Timmer heb gerelativeerd.

Ik wens je enorm veel liefde toe en met jou je mooie gezin.

Veel liefs,
Janine (jongste dochter van Beppie en Dikkie) xxxxx

?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️

Lieve Mary,

Ik heb je boek gelezen en moet bekennen, ik heb meerdere traantjes gelaten. Al mijn opgekropte emoties heb ik eruit gehuild. Mijn zoon is 29 jaar en al meer dan 16 jaar verslaafd aan coke en GHB. Er zijn zoveel herkenningspunten. Zoveel pijnpunten. Tot op heden is het mij niet gelukt mijn zoon los te laten. Dag en nacht leef ik in angst. Ik ben een alleenstaande moeder. Vrienden en familie zie ik bijna niet meer. Het liefst heb ik mijn zoon de hele dag om me heen zodat ik onmiddellijk 112 kan bellen als hij de weg weer helemaal kwijt is. Maar ook om GHB voor hem te halen als hij weer verschrikkelijke ontwenningsverschijnselen krijgt. Het sloopt me. Maar nu ik jouw boek heb gelezen ga ik toch proberen meer afstand van hem te nemen. Het moet! Anders ga ik zelf kapot. Ik zou graag een keer persoonlijk met je praten.

Met dank van een radeloze moeder.

?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️

Lieve Mary,

Afgelopen week heb ik je boek ontvangen en ik heb ‘m nu helemaal uit gelezen. Toen ik er in begon kon ik eigenlijk niet meer stoppen maar ik moest natuurlijk ook werken, vandaar dat ik het toch in delen moest doen, maar het liefst had ik ‘m in 1 keer uitgelezen.

Wat is het een meesterlijk, fenomenaal goed boek geworden. Juist omdat ik je ken is het alsof ik je het hoor vertellen, ik hoorde in gedachten je stem en het was alsof ik naast je zat op de bank en jij mij je verhaal vertelde. Ik heb genoten, maar ik moet het woord “genoten” even nader toelichten. Want er zit veel verdriet en pijn voor jou en je familie in en dat is iets wat ik zo ontzettend erg voor je vindt.

Maar als lezer zijnde was het zo spannend en ik wilde na elke bladzijde zo graag weten of het allemaal uiteindelijk goed zou komen. Daarom ging ik er helemaal op in en ik vergat alles om heen. Ik wilde alleen maar lezen, lezen en nog eens lezen. En dat bedoel ik natuurlijk met “genoten”

Ik heb je weleens horen praten over dit onderwerp maar het komt nu pas bij me binnen, nu zie ik pas wat je hebt doorgemaakt en ik voel me gewoon een beetje schuldig dat ik altijd zo met mezelf bezig was en jou niet meer van een beter luisterend oor heb voorzien. Ik had ook meer aandacht voor jou moeten hebben.

Ik ben altijd zo dol op je geweest (nu nog natuurlijk) en ik kwam altijd zo ontzettend graag bij je, je bent een geweldige vrouw en bovenal een fantastische moeder. Echt, in je boek komt zo die ongekende grote onvoorwaardelijke moederliefde naar voren en wat is dat toch ontzettend mooi, het spat gewoon van het papier af.

Ik ben diep onder de indruk geraakt, uiteraard ook de geleverde prestatie om op deze manier een boek te kunnen schrijven maar nog meer over hoe je bent, hoe je in het leven staat en wat je voor mensen betekent. Ook voor mij. Ik voel me bevoorrecht dat ik je in mijn leven heb mogen leren kennen en ik kijk reikhalzend uit naar het moment dat ik je weer in levende lijve mag zien.

Lieve Mary, mijn respect voor je was al zo groot maar nu is dat respect helemaal gigantisch geworden. Ik heb je hierdoor nog beter leren kennen en ik ben heel blij dat ik je ken. Ik wens jou en al je dierbaren alle goeds toe in het verdere leven,

Alle liefs, groetjes, kusjes en een hele dikke knuffel,

Eckhard XXX

?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️

Lieve Mary,

Je boek net gelezen.

Te ontroerend, verdrietig, rakend en bovenal mooi geschreven en een glimlach op mijn mond nadat ik de laatste bladzijde las van jouw boek?

Ik geef hem graag door aan mijn moeder en zus om te lezen.
Dank voor dit leermoment helaas in ons moeder zijn met een ervaring die jij/jullie hebben moeten meemaken.

Gelukkig is deze goed afgelopen. Met een mooie lieve man die jou zo is gegund?

Dank Mary voor jouw levensverhaal ?❤️?

Edith Bakkum-van Lewe

?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️

Hoi Mary,

Ik heb je boek gelezen en ben onder de indruk van alles wat je hebt meegemaakt en veel bewondering voor de mentale veerkracht die je toont.

Mooi ook dat mijn moeder een plek in het boek heeft en leuk om te lezen dat ik ook word benoemd. Sommige verhalen die ik las had ik al eens van mijn moeder gehoord. Zoals, dat je dat drugspand bent binnengegaan om de dealer aldaar duidelijk te maken dat hij die rotzooi niet aan Bas moet verkopen.
Of dat je was gerustgesteld als Bas achter tralies zat omdat je dan wist dat hij een dak boven zijn hoofd had, een bed en eten. Ik heb het met plezier en belangstelling gelezen.

Groetjes Maurice Snellaars

?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️

Het boek lag op de deurmat, net nadat ik van vakantie terug kwam.
Mary had net haar boekpresentatie gehad. Ik had meteen haar boek besteld. Uit nieuwsgierigheid en om te lezen waar ik herkenning zou vinden.

In de eerste 100 bladzijden was die #herkenning er volop. Mijn geliefde met verslavingsproblematiek herkende ik al vroeg in het leven van de zoon van Mary. Ook in andere facetten was er zeker veel herkenning, al is het leven van mijn geliefde weer anders gelopen.

Als ik niet ook moest slapen, werken en tijd met mijn gezin doorbrengen, zou ik in één keer het boek uitgelezen hebben.

Tijdens het lezen werd ik meegezogen in het leven als naasten, en wat ben ik blij ( zover je als #naaste blij kunt zijn ), dat vanuit deze verdrietige situatie, er aandacht is voor de naasten.
Als mede- naaste doet dat me goed. Het #taboe doorbreken is waar dit boek aan bijdraagt.

De #ziekte verslaving heef zoveel impact op iedereen. Het is een vermoeiend leven en overleven is een must.
Het moederhart van Mary is, naast herkenbaar, ook zo voelbaar.
Wat een gevechten hebben jullie doorstaan.

“Kind van glas ” is een aanrader om te lezen, de titel spreekt al voor zich. Zo kwetsbaar. Als je in je omgeving te maken hebt met deze ziekte zal ook jij herkenning vinden. Om een beeld te krijgen van wat het leven voor die naasten bezig houdt.

Woorden als manipulatie, grenzen aangeven, liegen, maar zeker ook Liefde, zijn kenmerkend.

?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️

?? zoveel herkenning in het boek “kind van glas”.
Echt de moeite waard om te gaan lezen!!

Moedige Moeders Alkmaar

?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️

Beste Mary,

Wat een geweldig boek! Ik ben door mijn dislexie altijd al een moeizame lezer geweest. Dit boek nam dat helemaal weg.
Wat een bijzonder, meeslepend, inspirerend en bovenal krachtig verhaal. Bas mag van geluk spreken met zo een liefdevolle en krachtige moeder. De grenzeloze liefde en kracht van jullie als gezin.

De kracht van Freek die jou strijd en dat van Bas aan neemt als zijn eigen. En natuurlijk de ontzettende kracht van Bas.

En aan Bas: Wees trots op jezelf en trots op het feit dat je je goede hart nooit verloren bent. Slechte keuzes maken iemand niet meteen een slecht mens!!

“Kortom”
Bedankt dat wij op deze manier mee zijn genomen in jullie bijzondere verhaal. Je bent een oermens bent.

Met vriendelijke groet,
Diane

?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️

Lieve Mary,

Wat een aangrijpend en meeslepend boek heb je geschreven.
Ontzettend knap dat je al die persoonlijke ervaringen zo gedetailleerd hebt kunnen opschrijven en hebt willen delen met de wereld.

Ik hoop dat het veel gelezen zal worden.

Liefs,
Andrea
❤️?????

?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️

Ik ben aan het lezen en je wordt echt het verhaal ingezogen, al op blz 188 en eigenlijk wil ik niet stoppen met lezen.

Roos Knop

?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️

Wat een mooie boekpresentatie was dat lieve Mary van den Brink ? En Maarten Dammers sprak een bijzonder woord. Ik heb het één ruk uitgelezen je Kind van Glas?❤
Ingeborg Loedeman

?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️

Zeker een aanrader om dit boek aan te schaffen! Ik heb dat ook gedaan en ben al over de helft met lezen, het verhaal is zeer indrukwekkend en vlot geschreven!
Chapeau Mary!

Jeanette Ruijgrok

?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️

Dit boek van Mary van den Brink, Kind van Glas, heeft mij mijn nachtrust gekost. Ik heb het in één adem uitgelezen.

De autobiografische roman van een moedige moeder is op veel manieren indrukwekkend. Het is inhoudelijk ontroerend, aangrijpend en liefdevol, en het is ook nog eens echt goed geschreven.
Wat een vlotte pen heeft deze vrouw!
Door alle verdriet en ellende heen schuilt ook humor. De roman is 100% Mary: moedig, met het hart op de goede plaats ❤️ én met het hart op de tong!
Aanrader!

Hetty Kleinloog

?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️

Inderdaad, een indrukwekkende toespraak. Hij spreekt uit zijn hart.
Door zijn verleden, is het prachtig dat hij nu mensen die met een verslaving te kampen hebben, helpt. Hij weet waar hij over praat.
En door jouw boek Mary, zullen heel wat ouders lezen hoe jij met de verslaving van je zoon bent omgegaan. Hopelijk vinden zij die worstelen met dit probleem, troost en misschien lichtpuntjes zodat ook voor hen de zon weer een beetje gaat schijnen.?❤?

Ans van der Hall

?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️

Lieve Mary,

Wat een eerlijk boek heb je geschreven.
Jouw liefde voor Bas heeft me geraakt.
Dank je wel!!!

Nel Koops

?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️

Goedemorgen Mary,

Wat vooral uit je boek springt is de liefde en trots voor jouw Bas! Natuurlijk herkenbaar, het continu proberen te redden en de ontdekking doen dat de uitkomst altijd hetzelfde blijft.
Machteloos aan de zijlijn toekijken is zo voelbaar, ondanks veel lieve mensen om je heen….ben je vaak heel eenzaam!
Het blijft just for today en dat beschrijf je ook zo mooi op de laatste pagina`s! Het boek zal een inspiratie zijn voor onze Moedige Moeders groep in Drimmelen.

Wat prive voor ons betreft:
Ondanks de voorwaardelijke liefde voor onze Nick, heeft hij het toch verloren van zijn verslaving!
Maar vanuit zijn spirit en trots dat ik de groep heb opgezet hier in de regio, gaan we door….SAMEN zijn we STERK.

Warme groet,

Een Moedige Moeder Drimmelen.

?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️?️

Maarten Dammers, interventionist en bekend van het televisieprogramma verslaafd, was bereid het eerste exemplaar van mijn boek in ontvangst te nemen. Daar was ik bijzonder trots op.

Wat een geweldige spreker is die man…

Een reactie op “

Geef een reactie